UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Одесі мають намір створити Раду економічного розвитку області

Новий орган повинен об'єднати податкову, митницю, правоохоронні органи, обладміністрацію і міську адміністрацію.

Національна рада реформ вирішила створити новий орган - Раду економічного розвитку Одеської області, який об'єднає ряд служб та структур регіону для поліпшення їх взаємодії і підвищення продуктивності роботи. Про це розповів голова Одеської облдержадміністрації Михэил Саакашвілі.

"Це новий орган, який серед усіх областей першим створюється в Одеській області. Суть його, щоб об'єднати податкову, митницю, правоохоронні органи, обладміністрацію і міську адміністрацію", - сказав він.

Разом з тим, зазначив Саакашвілі, рішення про створення такого органу ще потрібно формалізувати: привести ідею у відповідність з українським законодавством.

За його словами, зараз робота чиновників є вкрай неефективною і створення Ради економічного розвитку області спрямовано на підвищення якості роботи держслужбовців.

В якості прикладу Саакашвілі розповів, що до очолюваної ним облдержадміністрації працює 800 чоловік, і велика частина з них нічим не зайнята. Також він зазначив, що з 26 районних адміністрацій області багато вже два роки існують без керівників і "нічого не роблять".

3 червня голова Одеської облдержадміністрації заявив, що в регіоні буде повне оновлення влади, і він має намір звільнити глав 24 районів із 27. Через місяць Саакашвілі звільнив 20 співробітників Одеської ОДА.

23 липня Саакашвілі повідомив про відсторонення голови Іллічівського порту Юрія Крука.