UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рудьковський вніс у Раду законопроект про дострокові парламентські вибори

Позачергові вибори будуть запропоновані президенту, як свідчить текст проекту, для врегулювання кризи шляхом проведення конституційної реформи з переходом до парламентсько-президентської республіки.

У Верховну Раду України внесений законопроект про проведення дострокових виборів. Згідно з документом, текст якого доступний на сайті ВР, пропонується провести позачергові вибори в Раду і органи місцевого самоврядування.

Проект вніс народний депутат від фракції Партії регіонів Микола Рудьковський. Позачергові вибори в Раду і в органи місцевого самоврядування будуть запропоновані президенту Віктору Януковичу, як свідчить текст проекту, "враховуючи наявність суспільного консенсусу щодо врегулювання суспільно-політичної кризи шляхом проведення конституційної реформи з переходом до парламентсько-президентської республіки".

Нагадаємо, раніше Рудьковський запропонував законопроект про визнання законів 16 січня такими, що втратили чинність. Він також зареєстрував проект постанови Кабміну про заходи для забезпечення прав і свобод людини під час мирних зібрань.

Крім зазначених проектів був запропонований закон про статус осіб, які постраждали під час проведення мирних зібрань, гарантії їх соціального захисту. Його запропонував народний депутат з фракції партії "УДАР" Микола Паламарчук, який також зареєстрував проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо повноважень Верховної Ради при визначенні структури Міністерства внутрішніх справ.

Слід зазначити, що у Партії регіонів є й інші прихильники ідеї перевиборів до парламенту. Так, львівське відділення партії опублікувало заяву, в якій вимагає провести з'їзд партії, на якому прем'єр Микола Азаров повинен скласти повноваження. Також львівські "регіонали" виступили за проведення позачергових виборів у Раду. Напередодні стало відомо, що фракція Партії регіонів у Львівській обласній раді саморозпустилася через невідповідність діяльності партії, її програмних засад. !zn

Читайте також:

Рудьковський вніс у ВР законопроект про скасування законів, прийнятих 16 січня

Львівський осередок ПР закликала Азарова подати у відставку

У Раду внесено проект постанови про ліквідацію спецпідрозділу "Беркут"