UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські депутати не з'явилися до ПАРЄ на слухання питання про позбавлення права голосу

Раніше Комісія ПАРЄ з моніторингу підтримала проект резолюції стосовно доповіді Штефана Шеннаха, де пропонується позбавити російську делегацію права голосу до кінця року за прийняття Криму до РФ.

У Парламентській Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) почалися слухання щодо позбавлення права голосу російської делегації. Про це написала у своєму Facebook член делегації від України, депутат від УДАРу Ірина Геращенко.

"Примітно, що жодного держдумівця, який вчора нахабно брехав про Україну, в залі немає. Російська делегація влаштувала демарш і безславно втекла зі свого публічного побиття", - написала вона.

За її словами, вони "вранці тягали валізи з готелю, сьогодні вже не ходять півнями за ПАРЄ".

"Дрібниця, але важлива - земля повинна горіти під ногами окупантів, ганьба має наздоганяти їх у всіх куточках світу, презирство всіх нормальних людей вони повинні відчувати щохвилини", - зазначила вона.

"осійську делегацію як мінімум до кінця року позбавлять права голосу в ПАРЄ, участі в виборах суддів, Генерального секретаря, голосу в комітетах і участі в керівних органах ПАРЄ і моніторингових місіях. Максимум - виженуть до кінця року", - додала вона.

Нагадаємо, раніше Комісія ПАРЄ з моніторингу підтримала проект резолюції стосовно доповіді Штефана Шеннаха, де пропонується позбавити російську делегацію права голосу до кінця року за прийняття Криму до РФ. !zn