UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія закликала Євросоюз вплинути на опозицію в Україні

Глава МЗС РФ закликав партнерів з Євросоюзу використовувати свої тісні і повсякденні контакти з опозицією для спонукання її до співпраці з українським керівництвом.

Москва закликала Євросоюз вплинути на українську опозицію, щоб спонукати її дистанціюватися від радикалів і налагодити співпрацю з владою України, повідомив МЗС РФ за підсумками телефонної розмови міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова з його німецьким колегою Франком-Валтером Штайнмайером.

"Сергій Лавров підтвердив послідовну позицію Росії на користь врегулювання нинішньої кризи в Україні виключно в конституційному полі при повазі повноважень і компетенції української влади. Він також закликав партнерів з Євросоюзу використовувати свої тісні і повсякденні контакти з опозицією для спонукання її до співпраці з українським керівництвом, дотримання досягнутих домовленостей і рішучого дистанціювання від радикальних сил, які розв'язали криваві заворушення і, по суті, стали на шлях державного перевороту", - сказано в повідомленні відомства.

У МЗС РФ також зазначили, що міністри домовилися продовжувати підтримувати контакти для обміну думками. !zn