UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія відмовилася від консультацій з Україною щодо Криму

МЗС РФ не бачить необхідності у проведенні запропонованих українською стороною невідкладних двосторонніх консультацій, вважаючи події у Криму внутрішнім питанням України.

Росія розглядає події, що відбуваються у Криму, як наслідок внутрішньополітичних процесів останнього часу в Україні, і в цьому контексті не бачить необхідності у проведенні запропонованих українською стороною невідкладних двосторонніх консультацій.

Про це йдеться у відповідній ноті Російської Федерації, переданій 28 лютого раднику-посланцю посольства України в РФ Руслану Нимчинському, повідомила прес-служба російського МЗС.

"Українській стороні було передано відповідну ноту МЗС Росії щодо пересувань бронетехніки Чорноморського флоту Російської Федерації у Криму, пов'язаних із необхідністю забезпечення охорони місць дислокації Чорноморського флоту на території України, що відбувається у повній відповідності до базових російсько-українських угод щодо Чорноморського флоту", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 27 лютого до МЗС України було викликано тимчасового повіреного РФ в Україні Андрія Воробйова, якому вручено ноту щодо невідкладного проведення двосторонніх консультацій згідно зі статтею 7 Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією від 31 травня 1997 року, а також ноту з проханням утриматися від пересування поза дислокацією військових підрозділів ЧФ РФ, які тимчасово розташовано на території України. !zn

Читайте також:

Держприкордонслужба: Росія порушила двосторонні угоди, без відома відправивши до Криму свої вертольоти

Парубій заявив, що "кримський сценарій" в інших регіонах України вдалося припинити

Янукович: Крим має залишатися у складі України

Військовослужбовці ЧФ РФ заблокували прикордонну частину в Балаклаві