UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія в Гаазі переказує пропаганду

Українська сторона не посилається на неперевірені джерела інформації.

Російська сторона в Міжнародному суді ООН в Гаазі під час розгляду позову України проти Росії призводить не докази, а новинні стрічки пропагандистських російських ЗМІ, заявила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

"Те, що надали росіяни, це не можна назвати доказами - це просто презентація з Lenta.ru та інших пов'язаних з Кремлем джерел. Дійсно, суд буде все перевіряти. Ми сьогодні показували, як вони виривають з контексту шматки і подають їх як позицію міжнародних організацій", - сказала Зеркаль, передає "Ліга.net"

Вона також наголосила, що українська сторона не посилається на неперевірені джерела інформації.

"Ми не давали ніяких фотографій, якщо ми не мали ніякої прив'язки до місцевості і могли чітко визначити, які були наслідки, де це відбувалося і у нас є свідки подій", - додала Зеркаль.

Нагадаємо, в понеділок, 6 березня, Міжнародний суд ООН, що знаходиться в Гаазі (Нідерланди) почав слухання у справі України проти Росії.

7 березня, російська делегація у справі "Україна проти Росії" в Міжнародному суді ООН заявила, що головним джерелом зброї бойовиків в Донбасі є радянська зброя, яка залишалася в шахтах Донбасу. Крім того, росіяни кажуть, що бойовики використовують озброєння українських частин, що відступили.

При цьому російська делегація не коментує докази України про російських постачання зброї бойовикам. Крім того, російська делегація переконує Міжнародний суд, що в Україні відбувся "переворот" і йде "громадянська війна".