UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія направила Україні ноту протесту через акцію біля дипустанови в Києві

Автомобілі російських дипломатів облили фекаліями.

Російська Федерація направила в Міністерство закордонних справ України ноту протесту через акцію біля будівлі Торгового представництва РФ у Києві у четвер, 27 вересня. У заяві посольства РФ йдеться про те, що на територію установи кинули димові шашки та заподіяли шкоду автомобілям російських дипломатів.

У дипустанові заявили, що прибулі на місце події співробітники патрульної поліції і Національної гвардії нічого не зробили, а сама акція є грубим порушенням положень Віденської конвенції про дипломатичні зносини.

Росія очікує від України "публічного засудження" інциденту, а також його негайного розслідування, забезпечення безпеки російських представництв і відшкодування завданих збитків.

Як розповіла "Українській правді" прес-секретар київської поліції Оксана Блищик, правову кваліфікацію події дадуть після перевірки. За її словами, повідомлення про подію надійшло в поліцію 27 вересня о 15:00.

"Туди виїхали правоохоронці, вони провели огляд місця події. Правоохоронці вилучили залишки димових шашок і кілька відер", - сказала Блищик. Також правоохоронці опитали двох співробітників торгового представництва Росії і вони розповіли, що напад скоїли близько 10 осіб, додала прес-секретар.

Волонтер Родіон Шовкошитний повідомив у Facebook про те, що акція була приурочена до проведення прощальної вечері колишнього глави Росспівробітництва Костянтина Воробйова, яка проходила в цьому будинку.

Нагадаємо, що 29 серпня в Києві під посольством Російської Федерації активісти провели акцію "Путін, за Іловайськ відповіси" і встановили на проїжджій частині 366 хрестів на знак пам'яті про жертв Іловайської трагедії.