UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія більш небезпечна для сучасного світу, ніж ІДІЛ - Маккейн

У ІДІЛ немає тих можливостей, якими володіє Російська Федерація.

У Російської Федерації є влада, якої немає у терористичного угруповання ІДІЛ, у зв'язку з чим РФ є більшою загрозою для сучасного світу, заявив сенатор-республіканець, голова Комітету з питань Збройних сил США Джон Маккейн в інтерв'ю виданню The Arizona Republic.

За його словами, терористичні групи, такі як ІДІЛ, являють собою постійну загрозу, і вони продовжать атакувати. Але у них немає військових можливостей, технологій і прагнень для управління світом, якими володіє Росія. І Російська Федерація не є другом для вільного світу, підкреслив Маккейн.

Крім того, сенатор зазначив, що Росія намагалася вплинути на президентську кампанію в 2016 році в США, а також на нещодавні президентські вибори у Франції. У Німеччині припустили, що хакери Путіна спробують вплинути і на російські загальні вибори 24 вересня.

Маккейн також додав, що Росія встановила свою присутність на Близькому Сході і продовжує чинити тиск на східноєвропейські країни.

"Володимир Путін - авторитарний лідер, покликаний розширити сферу свого впливу. Він мав свої погляди на вибори в США, і він зробить висновки з того, що він дізнався з спроб у 2016 році, щоб удосконалити свої стратегії. Він повернеться. Нам краще бути готовими", - сказав політик.

Раніше Джон Маккейн заявив про те, що президент РФ Володимир Путін повинен заплатити справжню ціну за окупацію Криму та дестабілізацію України.