UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росію виключили зі Всесвітньої туристичної організації ООН

“За” проголосували 40 країн, “проти” — 11.

Генеральна асамблея Всесвітньої туристичної організації ООН більшістю голосів проголосувала за призупинення членства РФ в організації. Про це повідомила голова Державного агентства розвитку туризму України Мар‘яна Олеськів у Facebook.

За її інформацією, рішення підтримали 40 країн. 

“Проти” проголосували 11, серед яких Сирія, Білорусь, Казахстан, Нікарагуа, Зімбабве, Алжир, Боснія і Герцеговина, Північна Корея, Китай та Єгипет.

Олеськів також прокоментувала намір Росії вийти з ВТО самостійно, про який РФ заявила перед голосуванням за її виключення.

“Бажаний для росії сценарій не спрацював. Розповісти світу про те, що вони самі вийшли з ВТО ООН не вдалося. Зберегти обличчя – не вдалося. Зате вдалося вкотре зганьбитись і ще й оскандалитись у фінальних конвульсіях”, — зазначила голова Держтуризму.

На думку Олеськів, РФ має повністю трансформуватися, “пройти тривалий цивілізаційний шлях, отримати нові якості – у гуманності, ерудиції, честі й цінностях”, щоб знову претендувати на місце серед “мирних, доброзичливих, порядних і чесних” членів організації.

Вона додала, що зараз дуже багато держав готові допомагати Україні — “добрим словом, фаховими порадами, експертизою у розвитку туристичної сфери”.

“Україна відродиться і стане новим великим ринком з новими можливостями для інвестицій, для подорожей, для унікального досвіду і емоцій”, — підсумувала очільниця ДАРТ.

Нагадаємо, на початку квітня Генеральна Асамблея ООН призупинила членство РФ у Раді з прав людини.