UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росію не виключать з Радбезу ООН: Кислиця назвав причину

Він порівнює з "армагедоном" перспективу застосування РФ ядерної зброї, проте зазначає, що Київ повинен враховувати й таку можливість. 

Постійний представник України в Раді безпеки ООН Сергій Кислиця вважає, що через наявність у росіян ядерної зброї їх країну не виключать зі складу Радбезу. Про це він розповів УП

Дипломат нагадав, що коли СРСР напала на Фінляндію в кінці 1939 року, її виключили з Ліги націй, тоді фіни перемогли. Зараз Україна теж веде успішну боротьбу з переважаючими російськими силами, проте є один факт - ядерна зброя, і вона саме у РФ. 

"Тоді Радянський Союз не був не лише потугою економічною у порівнянні зі Сполученими Штатами, з Європою, він не мав ядерної зброї. На сьогоднішній день єдина причина, на моє переконання, чому не зробили те саме в ООН, що зробили з Радянським Союзом в Лізі Націй, тому що Російська Федерація має ядерну зброю", — пояснив Кислиця.

Що стосується перспективи застосування цієї зброї, то, на думку постпреда, такий крок є "армагедоном". Проте він заявив, що Україна повинна брати цей факт до уваги, як і ймовірність, що диктатор Владімір Путін на це все ж наважиться. 

Читайте також: Зеленський закликав виключити РФ з Радбезу ООН та позбавити її голосу в Генасамблеї

Нагадаємо, Радбез ООН засудив дії Росії після ракетного удару по ТЦ Кременчука. Там вкотре підтвердили повну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. 

Під час цього засідання президент Володимир Зеленський закликав виключити РФ зі складу Радбезу та позбавити її голосу в Генасамблеї. Він також наголосив на необхідності визнати Росію державою-терористом.