UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росію чекають наслідки в разі агресивних дій проти України – Квін

Десятки тисяч російських військ знаходяться біля кордону з Україною

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін зазначає, що Вашингтон разом з союзниками глибоко стурбований нарощуванням російських військ біля кордону з Україною і на окупованих територіях. Росію чекають наслідки в разі здійснення агресивних дій проти України, повідомило американське посольство США.

"Наше керівництво чітко заявило, що якщо Росія буде діяти необдумано або агресивно, це буде мати наслідки", - сказала Квін на церемонії передачі командування від оперативно-тактичної групи "Ілліні" до оперативно-тактичної групи "Рейвен" в Центрі бойової підготовки в Яворові Львівській області.

Дипломат зазначила, що десятки тисяч російських військ знаходяться біля кордону з Україною і на українській території Криму, і їх чисельність збільшується.

"США і наші союзники та партнери по НАТО в Європі глибоко стурбовані цією ескалацією. І на додаток до цього провокаційного накопичення військ, уряд Росії продовжує проводити дезинформаційну кампанію, заявляючи, що Україна нагнітає напруженість. Хочу чітко заявити - моя команда в посольстві США і я знаємо з перших рук: Україна не робила і не робить провокаційних дій проти Росії. Насправді Україна продемонструвала чудову стриманість перед обличчям залякувань і агресії з боку Росії", - вказала Квін.

На тлі російських провокацій важливо пам'ятати, що Україна 2021 року та українські збройні сили 2021 року, значно відрізняються від тих, якими вони були у 2014 році, підкреслила вона.

"Україна у 2021 році зробила значний прогрес у здійсненні реформ - в удосконаленні верховенства права, розвитку економіки та боротьбі з корупцією. Роблячи це, Україна стала більш демократичною, більш чутливою до бажань і потреб свого народу, і більш стійкою до погроз, як зовнішнім, так і внутрішнім. Щоб краще реагувати на зовнішні загрози, українські збройні сили стали більш боєздатними, більш професійними, одними з найбільш боєздатних збройних сил в Європі сьогодні - і Сполучені Штати пишаються тим, що наші спільні зусилля в області безпеки стали внеском у досягнення цього вражаючого результату ", - заявила Квін.