UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російський терор зараз можливий лише тому, що немає достатньої політичної волі партнерів – Зеленський

Зеленський назвав ціль атаки 22 березня.

Президент Володимир Зеленський повідомив про п'ятьох загиблих та 30 поранених внаслідок вранішньої атаки росіян. Він додав, що найважча ситуація  - у Харкові, де триває відновлення електрики на критичну інфраструктуру та для побутових споживачів. 

"Харків та область, Сумщина, Запоріжжя, Дніпро, Кривий Ріг, Дніпровщина, Полтавщина, Одещина, Хмельницький та область, Вінниця, Франківщина… Удари ці були дуже підлі, прораховані так, щоб завдати шкоди не стільки воєнної – по нашій здатності оборонятися, а саме структурної шкоди життю суспільства. І це терор за визначенням, навіть без будь-якого прикриття", - зазначив Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Читайте також: Блекауту на ЗАЕС не буде: українські енергетики відновили лінію "Дніпровська"

Він додав, що реальний та повний захист від російських ракет і «шахедів» – це те, що можливе лише за достатньої політичної волі партнерів.

"Кожного дня – наша комунікація щодо цього. Кожен день ми використовуємо, щоб переконати в необхідності, а головне – можливості повного захисту українського неба. Російський терор зараз можливий лише тому, що ми не маємо достатньо сучасних систем ППО, тобто, по-чесному, – достатньо політичної волі, щоб їх надати. Всі партнери знають, що саме потрібно та хто саме може ухвалити справді рятівні рішення", - підсумував він.

Раніше повідомлялося про те, що США закликали Україну припинити атаки на енергетичну інфраструктуру Росії, попередивши, що удари безпілотників можуть призвести до зростання світових цін на нафту і спровокувати дії у відповідь, повідомили три людини, знайомі з ходом переговорів. Неодноразові попередження з Вашингтона були надіслані високопосадовцям Служби державної безпеки України та Головного управління військової розвідки, розповіли співрозмовники виданню Financial Times.