UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російський наступ на Харків показав, що нинішнього міжнародного тиску на Путіна недостатньо — Зеленський

За його словами, росіян можна зупинити військовою допомогою Україні.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Президент Володимир Зеленський заявив, що російський наступ у Харківській області українські захисники відбили, проте ці події засвідчили, що наявного міжнародного тиску на російського керманича Владіміра Путіна недостатньо. Про це український лідер заявив під час вступного слова на засіданні Євроради у Брюсселі, повідомляє «Укрінформ».

Читайте також: Силам оборони вдалося вибити російські війська з деяких позицій на Харківщині

Зеленський нагадав, що минулого місяця російський диктатор намагався розширити бойові дії. Проте завдяки рішенням партнерів та мужності українського народу спроби росіян розгорнути новий фронт завершились невдачею. За словами президента України, саме військова допомога та виконані обіцянки союзників зможуть зруйнувати ілюзію росіян про те, що вони зможуть війною досягти своїх цілей.

Президент України повідомив про наступ росіян у Харківській області 10 травня. Тоді він заявив, що ЗСУ зустріли ворога «військами, бригадами та артилерією».

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що Україна разом з партнерами повинна протягом кількох місяців розробити план завершення війни та «покласти його на стіл». За його словами, план врегулювання має бути готовим до другого Саміту миру.