UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські удари будуть потужнішими ближче до зими – Зеленський

Влада продовжує працювати над посиленням ППО.

За минулу ніч  були знищені майже 30 «шахедів». І що ближче до зими, то більше буде російських намагань зробити удари потужнішими. Про це у вечірньому відеозверненні повідомив президент Володимир Зеленський. 

Він наголосив, що всім українцям важливо бути ефективними на сто відсотків попри всі складнощі і втому.

Крім того, він відзначив, що цього тижня кілька країн ухвалили рішення про нову допомогу Україні.

Читайте також: Якщо «втомиться» Україна, війна не зупиниться. Вона просто піде далі – Зеленська

"Німеччина, Фінляндія, Литва – дякую за нові оборонні пакети. Естонія – протягом наступних років буде збільшувати безпекові інвестиції у виробництво боєприпасів. І це важливо. Норвегія та Британія – є рішення про нові гуманітарні пакети для України й українців. Дякую. І вже готуємо нові кроки – безпекові кроки – наступних тижнів. Зокрема, це стосується посилення ППО", - повідомив Зеленський.

Президент також зазначив, що увів в дію кілька рішень РНБО щодо санкцій. Майже 40 російських юридичних осіб і понад 100 фізичних осіб.

"Посилюємо тиск нашої держави на них. Кожен із них повинен відповідати за те, що наробив, і жодного звʼязку цих людей з Україною ми не залишимо".

Нагадаємо, у Росії офіційно заявили, що за час повномасштабного вторгнення в Україну викрали 700 тисяч українських дітей. Відповідні дані містяться у звіті про роботу за 2022 рік російською уповноваженою з прав дитини Марією Львовою-Бєловою.