UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російська влада схожа на павутиння, де всередині сидить Путін — Пономарьов

Для того, аби президента Росії "з'їли" свої ж прибічники, потрібні сильніші причини, ніж фінансові чи особисті незручності.

Модель російської влади сьогодні схожа на павутиння, де всередині неї сидить президент Росії. Про це в інтерв'ю ZN.UA розповів депутат Госдуми Росії (2007-2016) Ілля Пономарьов. Саме існування цієї павутини залежиться від павука-Владіміра Путіна.

"Як і раніше, зберігається ситуація, коли усунення павука обіцяє більше ризиків для учасників усієї цієї системи, ніж можливих вигод, тобто ризики поки що переважають. Усі незадоволені, але це не означає, що вони прямо зараз розпочнуть процес його повалення", - каже Пономарьов.

Аби Путіна "з'їли" свої ж прибічники, потрібно щось більше, аніж фінансові збитки чи особисті труднощі. Адже багато людей у "павутині" пов'язані з президентом РФ корупцією та кров'ю. Так, наприклад, голова "Роснєфті" Ігорь Сєчін може зникнути без Владіміра Путіна.

Читайте також: Путін впевнений, що мету так званої «спецоперації», як він називає війну в Україні, нібито буде досягнуто

Про те, наскільки довго ще може правити президент Росії та чому РФ скоріше очікує сценарій ерзац-Північної Кореї, читайте у статті Володимира Кравченка "Операція "Табакерка": три умови, за яких приберуть Путіна".