UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російська перемога в Україні підбадьорить Китай — Столтенберг

Генсек підкреслив важливість спільних дій Альянсу.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Китай є головним джерелом у підтримці військової агресії РФ в Україні. В інтервʼю CBS він висловив думку, що російська перемога підбадьорить не тільки російського диктатора Владіміра Путіна, але й китайського лідера Сі Цзіньпіня.

«Президент Сі та президент Путін, усі вони хочуть, щоб НАТО та Сполучені Штати зазнали поразки в Україні, і якщо Путін переможе в Україні, це не лише підбадьорить президента Путіна, але також підбадьорить президента Сі», — заявив Столтенберг.

Читайте також: США вирішили розмістити в Японії більш сучасні літаки через постійно зростаючу загрозу з боку РФ, Китаю та КНДР

Він також підкреслив важливість спільних дій Альянсу у протидії китайській загрозі. За його словами, союзники по НАТО є важливими для США, адже разом зі Сполученими Штатами вони складають більш ніж половину світового ВВП та військової сили.

Нагадаємо, раніше Столтенберг заявив, що Китай повинен відповісти за підтримку Росії у війні проти України. За його словами, якщо Пекін не змінить свою поведінку, то союзники можуть накласти санкції на країну.