UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російська мобілізація провальна: подекуди солдатів не можуть забезпечити елементарним – Генштаб

В окремих підрозділах їх немає в що одягнути та чим нагодувати.

Становище окупаційної армії РФ лише ускладнюється. Великі втрати особового складу ніким компенсувати, а мобілізація відбувається провально – подекуди солдатів не можуть забезпечити елементарним. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ за 5 жовтня.

Росіяни мають серйозні проблеми з окремими видами забезпечення під час проведення мобілізації, повідомляють у Генштабі. 

«Було відправлено мобілізований особовий склад з навчального центру Молькино Краснодарського краю назад до Приморсько-Ахтарська у зв’язку з неспроможністю розмістити, одягнути та забезпечити харчуванням зазначену категорію військовослужбовців», – йдеться у зведенні Генштабу. 

Читайте також: «Воно куди випарувалося?»: у Росії загубили 1,5 млн комплектів військової форми

А окупаційна влада намагається компенсувати втрати особового складу за рахунок призову місцевого населення тимчасово зайнятих та окупованих територій України. Наприклад, чоловіків з Луганська без проведення медичної комісії та підготовки одразу після мобілізації направляють на доукомплектування підрозділів, що зазнали найбільших втрат.

Нагадаємо, Генштаб також повідомляв, що через нестачу особового складу командування окупаційних військ залучає до війни непідготовлених або низькокваліфікованих призовників. У новосформованих підрозділах спостерігається масовий алкоголізм та дезертирство.