UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни викликали до себе представника Молдови через українські F-16

Кишинів відкидає звинувачення Москви.

Міністерство закордонних справ Росії викликало до себе високопоставленого молдавського дипломата, аби висловити йому "серйозну стурбованість" повідомленнями про нібито розміщення у Молдові поставлених Заходом винищувачів F-16 для України. Про це повідомляє Sky News з посиланням на заяву МЗС РФ.

Росіяни заявили, що Москва "стурбована" припущеннями про те, що F-16 можуть базуватися на молдавських аеродромах, звідки вони можуть використовуватися для нападів на територію Росії.

Читайте також: У Молдові відмовились реєструвати для участі у виборах проросійський блок "Побєда"

У свою чергу Кишинів відкинув ці звинувачення. Там заявили, що не планує розміщувати у себе зброю чи літаки, призначені для України.

Нагадаємо, раніше у Молдові відбулись обшуки у будівлі парламенту в рамках розслідування справи про держзраду. Тоді на 72 години затримали голову юридичного департаменту Іона Крянге та співробітника Прикордонної поліції. Їх підозрюють у шпигунстві на користь РФ. Також Кишинів вислав російського дипломата, який здійснював на території країни "діяльність, несумісну з дипломатичним статусом".