UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія завдала по Покровську два ракетні удари – Зеленський

Дев’ятеро людей загинули і 89 отримали поранення.

Рятувальна операція у Покровську, що у Донецькій області, завершена 8 серпня о другій половині дня. Дев’ятеро людей загинули і 89 отримали поранення. Про це повідомив у вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський.

Він відзначив, що серед поранених двоє дітей, один із них, 11-річний Микита - у важкому стані.

"Було кілька ракетних ударів. Другий удар відбувся вже тоді, коли почалася рятувальна операція. Таке свідоме рішення терористів – завдати найбільше болю, найбільше шкоди. І за це буде максимальна відповідальність Росії – хоч би як розвивалися події, але вироки проти терористів повинні бути", - зауважив Зеленський.

Читайте також: У ЗСУ прокоментували подвійні удари РФ по Кругляківці та Покровську

Президент відзначив медиків та рятувальників, які були задіяні у спецоперації з порятунку людей з багатоповерхівки, в яку поцілила російська ракета.

"Це старші лейтенанти служби цивільного захисту Андрій Самусін та Олександр Шило, полковник служби цивільного захисту В'ячеслав Філюшин. Працівники Національної поліції: лейтенант Олександр Чівенков та підполковник Володимир Нікулін. Фельдшер швидкої міста Мирноград Катерина Железняк та лікар-хірург Покровської лікарні Ігор Клімов".

Гуманітарна координаторка Організації Об'єднаних Націй в Україні Деніз Браун висловила "глибоку стурбованість" і засудила атаку російських окупантів по місту Покровськ Донецької області.