UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія загрузла в Україні. А удар із “Байрактару” по бойовиках змінив розклад сил на Донбасі – Гармаш

Російські еліти втомились від сходу України. Це змусило їх змінити тактику бліцкригу на тактику гри вдовгу, упевнений представник ОРДО від України у ТКГ.

Застосування Україною БПЛА «Байрактар» суттєво змінило розклад сил у театрі бойових дій на Донбасі. Але тепер Києву потрібно постійно підтримувати та демонструвати свою перевагу, щоб вона стала не новим витком ескалації, а чинником її стримування, пише представник ОРДО від України у ТКГ Сергій Гармаш.

Він наголошує, що Росія зав’язла в Україні.

"Все це породило втому від неї російських еліт і змусило їх змінити тактику бліцкригу на тактику гри вдовгу. При цьому Донбасу відводять роль постійної загрози дестабілізації для Заходу та чинника ослаблення української держави”, - пише він.

Саме з цією метою Кремль підтримуватиме керовану конфронтацію на Сході України, впевнений Гармаш.

"А щоб вона була керованою, йому необхідно зберегти за собою лідерство в ініціативі на цьому театрі воєнних дій. Істотною завадою цьому лідерству стало попереджувальне застосування Україною розвідувально-ударних БПЛА «Байрактар»", - зазначає автор.

Читайте також: Росія створює у Донецьку ВПК. Це може кардинально змінити розстановку сил на Донбасі – Гармаш

Детальніше про нові тренди розвитку російсько-українського конфлікту читайте у статті представника ОРДО від України в ТКГ Сергія Гармаша «Кремль утомився: все, що потрібно знати про сьогоднішню ситуацію в Донбасі та дії Росії».