UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія заборонила в'їзд 92 громадянам США, зокрема журналістам: список

МЗС РФ звинувачує їх у допомозі ЗСУ та поширенню "фейків" про Росію.

МЗС Росії заборонило в'їзд до країни 92 громадянам США, зокрема і низці журналістів видань Wall Street Journal, Washington Post та New York Times. Як пояснили у дипломатичному відомстві, рішення було ухвалене "у відповідь на русофобський курс адміністрації Байдена".

Частиною цього курсу, наголошують у Москві, стали "килимові" санкції щодо російських політиків, представників бізнес-спільноти, діячів науки і культури, журналістів та медійних структур.

Тож вони ввели обмеження зі свого боку.

Крім керівників та чиновників різної ланки силових відомств та спецслужб, голів ключових компаній ВПК та фінансових інститутів, які “постачають озброєння ЗСУ та спонсорують режим у Києві”, до “стопу-листі” включені також співробітники редакцій та репортери провідних “видань ліберал-глобалістського штибу”.

У МЗС зазначили, що журналісти американських видань, яким заборонили в'їзд до Росії, причетні "до виготовлення та розповсюдження"фейків" про Росію та російські збройні сили і до “пропагандистського прикриття" розв'язаної Вашингтоном "гібридної війни".

Забороняти в'їзд в Росію іноземним журналістам Москва почала ще у перші тижні війни з Україною.

Нові санкцїї введено проти наступних громадян США: