UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія продовжує планувати повномасштабну атаку на Україну – Столтенберг

Генсек НАТО заявив, що Росія продовжує нарощувати війська біля українських кордонів.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що дані свідчать про те, що РФ продовжує планувати повномасштабне вторгнення в Україну, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Усе свідчить про те, що Росія продовжує планувати повномасштабну атаку на Україну. Ми бачимо військове нарощування. Вони пообіцяли зробити крок назад, але продовжили нарощування. Ми бачимо, що дедалі більше військ висуваються зі своїх таборів, у бойових формуваннях і готові до удару", - наголосив Столтенберг.

Вторгнення Росії в Україну потенційно може бути націлене на Київ, Харків, Одесу та Херсон, повідомляє журналістка Bloomberg Дженіфер Якобс.

Читайте також: Путін налаштований на повномасштабне вторгнення в Україну – Джонсон

Нагадаємо, ввечері 21 лютого президент РФ Владімір Путін підписав указ про визнання незалежності «ДНР» та «ЛНР»та договори з кожною з них щодо співпраці у плані оборони, після чого на територію окупованої частини України вжевідкрито увійшла російська військова техніка. Терористи вимагають «повернути» їм усю територію Донецької та Луганської областей, тож зараз є ризик значного загострення війни на Донбасі.

Детальніше про те, що означає рішення Путіна, читайте у статтіТетяни Силиної «Визнання ЛНР/ДНР»: перемога чи програш Путіна і що це означає для України?»