UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія прагне послабити Україну окупацією Донбасу – Волкер

За його словами, зараз важливо, щоб Україна займала мирну позицію.

Росія постійно порушує Мінські домовленості і прагне послабити Україну через вторгнення і окупацію Донбасу.

Про це заявив колишній спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю «Крим.Реалії, зазначивши, що важливо, щоб Україна брала участь у мінських переговорах.

«Важливо, щоб вона займала мирну позицію. Ви робите все необхідне з вашої сторони, а ось Росія постійно порушує мінські угоди", - констатував Волкер.

За його словами, важливо, щоб Україна зберегла цю позицію.

"Справа в тому, що Росія робить все це спеціально. Вона прагне послабити Україну шляхом вторгнення і окупації Донбасу, а це не працює. Якщо Україна буде розвиватися демократично, економічно, інтегруватися із заходом, тоді Росія усвідомлює, що вторгнення, окупація і вбивства українців не мають ніякого сенсу", - підкреслив Волкер.

Зазначимо, раніше Волкер висловив думку, що на цей час можливостей для міжнародних переговорів з Росією щодо анексованого Криму, тому зараз у цьому питанні потрібен потужний міжнародний тиск на Кремль.

Також він заявив, що світ в Донбасі настане тільки після того, як президент РФ Володимир Путін вирішить, що ця війна не варта зусиль.