UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія обурилася звинуваченнями прем'єра Вірменії на свою адресу і закликала "не загравати із Заходом"

Москва не бачить своєї відповідальності в тому, що ОДКБ не допоміг Вірменії утримати Нагірний Карабах.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян у своєму недільному зверненні до народу заявив, що Росія підвела Вірменію, не надавши їй більш суттєвої допомоги у «захисті» Нагірного Карабаху (російський миротворчий контингент перебував там з кінця 2020 року), і що Вірменії необхідно трансформувати свою систему безпеки (зокрема, пов'язану з Росією блоком ОДКБ), на що у понеділок Міністерство закордонних справ РФ виступило з різкою відповіддю.

"Переконані, що єреванське керівництво робить величезну помилку, свідомо намагаючись зруйнувати багатогранні та багатовікові зв'язки Вірменії з Росією та роблячи країну заручником геополітичних ігор Заходу", — йдеться у повідомленні.

Читайте також: США вперше доставили на Землю зразки астероїда

Висловлювання Пашиняна про трансформацію системи безпеки свідчать, що він готується розвернути Вірменію від союзу з Москвою до Заходу, констатували у російському МЗС.

Росія, яка тримала в регіоні близько 2 тисяч своїх миротворців, заявила, що Пашинян намагається "зняти з себе відповідальність за провали у внутрішній та зовнішній політиці, перекладаючи провину на Москву".

Азербайджан встановив суверенітет над Нагірним Карабахом 20 вересня після одноденної військової операції, під час якої загинуло понад 30 людей, поранено понад 200 осіб.