UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія обрала «абхазький» варіант для Донбасу - Гармаш

Росія не має наміру приєднувати до себе цей регіон де-юре

Росія зупинилася на «абхазькому варіанті» розвитку конфлікту в Донбасі, про це, зокрема, свідчить «доктрина» терористів «ДНР/ЛНР» і заклик кремлівської пропагандистки Маргарити Сімоньян про «приєднання» ОРДЛО до Росії.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив член української делегації в Тристоронньої контактній групі, журналіст Сергій Гармаш.

«Навздогін вчорашньому« інтеграційному форуму «Русский Донбас» в окупованому Росією Донецьку. Він цікавий в тому плані, що позначив дві чіткі тенденції. Перша - Росія не має наміру приєднувати до себе цей регіон де-юре. Друга - Кремль обрав Абхазький варіант розвитку конфлікту в Донбасі, тобто, інтеграція його де-факто », - написав він.

Гармаш пояснив, що на практиці це буде виражатися «в поголовної видачі паспортів« ЛДНР », а потім і паспортів Росії, розрив усіх зв'язків місцевого населення з Україною, зменшенні кількості населення, а також витіснення всіх політично« неблагонадійних ».

Читайте також: Окупанти в Донбасі з безпілотника поранили двох бійців України

Нагадаємо, 28 січня терористи фейкових «ДНР» і «ЛНР» представили свою «доктрину», яка передбачає захоплення всієї території Донецької та Луганської областей України. «Документ» оприлюднили під час так званого форуму «Русский Донбас», куди також прибули російські пропагандисти.

Так звана доктрина бойовиків включає 7 кроків, які вони планують виконати в «найближчій перспективі».