UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія ніколи не визнає себе стороною конфлікту на Донбасі — Путін

Проте Кремль продовжує демонструвати своє невдоволення через ймовірне прийняття закону про перехідний період в ОРДЛО.

Президент Росії Владімір Путін зазначив, що в Мінських угодах не закріплено того, що РФ є стороною конфлікту на Донбасі, тому Москва й не збирається цього визнавати навіть на тлі інформації про збільшення чисельності своїх військ на українському кордоні. Його слова цитують росЗМІ

"У Мінських угодах ніде не сказано, що Росія є стороною конфлікту. Ми ніколи з цим не погоджувалися і не погодимося. Ми такими не є", - заявив Путін. 

Напередодні глава МЗС Росії Сєргєй Лавров заявив, що якщо в Україні буде ухвалено закон про перехідний період в ОРДЛО, то Росія сприйме це як автоматичний вихід Києва з Мінських угод.

Читайте також: Прессекретар Путіна прокоментував статтю Bloomberg, підтвердивши страх РФ через навчання НАТО в Чорному морі

11 листопада видання Bloomberg писало про те, що США попередили ЄС про можливе вторгнення Росії в Україну. Там зазначалося, що Штати б'ють на сполох через напруженість, яка виникає у зв'язку з міграційною  кризою та постачанням енергоресурсів.

У Росії, що очевидно, інформацію про вторгнення спростовують. Основний аргумент Кремля полягає в тому, що тамтешні військові пересуваються виключно в межах своєї території. До того ж Москві не дають спокою навчання НАТО в Чорному морі, які навіть стали предметом обговорення президента РФ Владіміра Путіна та канцлера Німеччини Ангели Меркель. 

Тим часом в Україні підтвердили й свою стурбованість щодо подій на кордоні. Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Росія дійсно може прагнути просуватися вглиб території України. Кілька днів тому позиція нашої сторони була іншою. 

Про нові тренди розвитку російсько-українського конфлікту читайте у статті представника ОРДО від України в ТКГ Сергія Гармаша "Кремль утомився: все, що потрібно знати про сьогоднішню ситуацію в Донбасі та дії Росії".