UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія не розглядає можливості обміну Медведчука – МЗС

Медведчука підозрюють у тяжких злочинах

Заступник міністра закордонних справ Росії Андрєй Руденко заявив, що влада в Москві не розглядає варіант обміну проросійського українського політика Віктора Медведчука.

Голова СБУ Іван Баканов каже, що Медведчук співпрацює зі слідством.

Ні, не розглядається. Я вже говорив на цю тему, у нас у МЗС такої інформації немає”, — цитують його російські державні агенції.

Медведчук сам просив обміняти його на військових та мирних жителів Маріуполя. 21 травня глава ЛДПР Лєонід Слуцкій заявив, що у Москві вивчать питання про передачу бойовиків «Азова» в обмін на Медведчука, але пізніше попросив "не чіплятися до ввічливих формулювань".

23 травня речник Кремля Пєсков заявив, що Медведчука не вдасться обміняти на маріупольський гарнізон з "Азовсталі".

Читайте також: У хатньої робітниці Медведчука вилучили майже пів мільйона доларів – Венедіктова

Кум російського диктатора Віктор Медведчук дав свідчення проти п'ятого президента України Петра Порошенка, які згодом опублікувала СБУ. Йдеться про причетність останнього до виведення з держвласності країни частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок", аби далі прокачувати через нього дизельне паливо, і закупівлю вугілля в "Л/ДНР". 

Згодом адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що свідчення Медведчука є піар-акцією СБУ. Він звинуватив службу в здійсненні тиску на суд, позаяк саме в день публікації матеріалів мало відбутися засідання по справі його клієнта. 

Що всередині цього судового процесу і чим він може обернутися для країни, читайте у матеріалі Інни Ведерникової "Справа Порошенка. Всередині та зовні", а про перспективи цього розслідування та можливі наслідки, читайте у матеріалах Олександра Шульги "По траєкторії криз. Від "Мінська" до дострокових президентських виборів?" та Віталія Шабуніна "Прогноз-2022: яких подій чекати на антикорупційному фронті".