UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія не повинна виграти і не виграє цю війну — Макрон і Шольц

Обидва лідери запевнили Володимира Зеленського у своїй всебічній підтримці.

Франція рішуче налаштована привести Україну до перемоги у війні проти Росії. Про це на спільній пресконференції лідерів України, Німеччини та Франції заявив президент Франції Еммануель Макрон під час спільної пресконференції з президентом України та канцлерм Німеччини.

«Ми підтримуємо Україну, налаштовані вести її до перемоги. Росія не повинна і не виграє війну», – сказав Макрон.

Президент Франції також підтвердив, що Франція продовжуватиме надавати військову підтримку Україні, а Париж буде «орієнтуватися і підлаштовуватись» до потреб Києва. 

«Україна може розраховувати на нас у розбудові миру», — сказав французький лідер, виступаючи разом із Зеленським і канцлером Німеччини Олафом Шольцем у Парижі.

Олаф Шольц підтримав свого французького колегу, повторивши, що Росія не повинна виграти цю війну, і додав, що Німеччина продовжуватиме надавати військову допомогу Україні «стільки, скільки їй буде потрібно». 

Зеленський подякував лідерам за «спонтанну ідею зустрітися та поговорити».

Читайте також: Макрон змінився у своєму ставленні до України – Зеленський

«Чим раніше Україна зможе отримати потужну далекобійну зброю, Еммануеле, чим раніше наші пілоти зможуть отримати сучасні літаки, Олафе, чим сильніша буде наша танкова коаліція — я вам вдячний за те, що ви почали цей шлях — тим швидше закінчиться ця агресія Росії і ми повернемо Європі впевнений мир», — підкреслив президент.

Він додав, що Україна вміє бути потужною та вдячною, а наші друзі вміють бути принциповими та сильними.

«Я вірю, що сьогодні ми посилимо нашу єдність - оборонну, політичну, санкційну. Тому я тут», — наголосив Зеленський.

Сьогодні Зеленський відвідав з візитом Велику Британію і виступив у британському парламенті. Це другий закордонний візит глави держави з початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року. Завтра президент завітає до Брюсселя, де  виступить  у Європейському парламенті та відвідає  саміт лідерів ЄС