UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія не полишає ідеї окупувати Київ — Зеленський

За словами президента, РФ розуміє лише мову зброї.

Зброя — це єдина мова, яку розуміє Росія, заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю кореспонденту ВВС Джону Сімпсону.

У відповідь на запитання, чи загрожує Україні та Києву нова блискавична атака Росії та чи зможе країна втриматись, поки обіцяне західне озброєння ще не надійшло, Зеленський відповів, що російська атака вже триває.

«Вони йдуть з кількох напрямків. І ми це розуміємо. Але ми тримаємо оборону, тримаємо ці напрямки, поки не будуть готові наші бригади наступу для того, щоб здійснити свій потужний удар», — сказав президент.

За його словами, Путін досі не полишив ідею окупувати Київ і всю Україну.

«Він хоче, щоб ми втратили свою незалежність і свій суверенітет. І тому, гадаю, всі зрозуміли: якщо ви не можете окупувати столицю, якщо ви не можете окупувати Київ, ви не можете окупувати Україну», — пояснив Зеленський.

Надання союзниками зброї, на його переконання, прискорює деокупацію і мир, оскільки українцям зброя потрібна не для війни, а саме заради миру.

«Тому що зброя — це єдина мова, яку розуміє Російська Федерація. Вони розуміють тільки цю мову. І тому цією мовою ми почали їм відповідати, хоча вони цього не очікували», — підкреслив Зеленський, додавши, що сили захисту України дійсно залежать від швидкості постачань військової допомоги.

Читайте також: Рік після початку повномасштабної війни: що чекає на Україну

За інформацією Головного управління розвідки, Росія не має достатньо ресурсів для широкомасштабного наступу і зосередить свої зусилля на сході України.

Очільник ГУР Кирило Буданов попередив українців про «невеликий» ракетний удар РФ на честь річниці вторгнення.