UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія намагається розширити свою пропаганду. Україна повинна відреагувати - Резніков

Забезпечити якісний інформаційний контент для Донецької, Луганської, Херсонської областей та Криму можуть тільки місцеві ЗМІ, вважає міністр

Україна посилить свою інформаційну присутність на територіях з ускладненою можливістю мовлення в прифронтових регіонах і в Херсонській області біля включеного Криму і забезпечить жителям кращий доступ до об'єктивної інформації.

Про це заявив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, передає прес-служба міністерства.

"І на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, і на півночі Криму Росія направляє великі зусилля на підтримку регіонального мовлення, яке транслює наративи загальноросійських пропагандистських каналів. Цим мовленням хочуть охопити і вільні території України, скажімо, Маріуполь Донецької області і простір до Нової Каховки в Херсонській області. Ми повинні на це реагувати", - сказав Рєзніков.

Забезпечити якісний інформаційний контент для Донецької, Луганської, Херсонської областей та Криму можуть тільки місцеві ЗМІ, вважає міністр.

Зокрема, це можуть бути телерадіокомпанії-переселенці. Держава повинна підтримати їх, зазначив глава Мінреінтеграціі.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський анонсував, що в Україні найближчим часом почне працювати Центр протидії дезінформації.