UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія має бути виключена із ЮНЕСКО

Верховна рада ухвалила відповідний проєкт постанови й звернулась до організації.

Верховна рада України вважає, що Росія не має права бути членом Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО). Про це заявила нардепка фракції «Слуга народу» Олена Шуляк.

Саме такий проєкт Постанови №7394 сьогодні прийняла Верховна Рада із 311 голосами «за».

«Ми звертаємось до Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) з вимогою невідкладно розглянути можливість позбавлення рф статусу держави-члена ЮНЕСКО. Росія продовжуває обстрілювати Україну та руйнувати об’єкти спадщини у більшості регіонів держави. За останніми даними, було пошкоджено або знищено вже понад 250 культурних пам’яток. Це церкви, музеї, пам’ятники, заповідники, будинки культури, театри, бібліотеки та історичні будівлі», — сказано в повідомленні.

Документ підкреслює, що перелічені вище дії РФ повністю нівелюють норми міжнародного гуманітарного права та здоровий глузд.

Читайте також: Від культурної співпраці з РФ відмовилися понад 70 організацій світу – Ткаченко

Нагадаємо, що внаслідок чергового ракетного удару російських окупаційних військ по Одесі постраждав Воронцовський палац.

Раніше у Лисичанську Луганської області росіяни знищили тубдиспансер, що розташовувався в історичній будівлі, яка входила до архітектурного ансамблю «Бельгійська спадщина Лисичанська».

Будівля, у які був розташований тубдиспансер, була побудована у 1891 році для тодішнього директора Донсоду — заснованого бельгійцями Донецького содового заводу. Будівля витримала дві світові війни.