UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія, ласкаво просимо до пекла! — Головком ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний пообіцяв влаштувати Росії пекло у разі вторгнення на українську територію.

 

 

Міністр оборони України Олексій Рєзніков та Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на сайті Міноборони виступили зі спільним зверненням до українського народу.

Армія та добровольці змогли вистояти у 2014 році, коли „брат“ нахабно встромив ніж у спину. Тоді багато хто психологічно не був готовий чинити опір тому, з ким учора сиділи за одним столом. Нині ситуація зовсім інша. У Кремлі це точно знають, і це важливий елемент стримування. Сьогодні у нас найпотужніша армія в Україні за останні 15 років та найпотужніша армія в Європі, наше військо очолюють бойові генерали та офіцери. Іловайськ, Дебальцеве залишили шрами на її серці, але загартували волю. Героїчна оборона Донецького та Луганського аеропортів, щоденний захист десятків населених пунктів — від Станиці Луганської до Широкиного — зробили бойовий дух непохитним. Кожен, хто хоч раз дивився у вічі нашим воїнам, упевнений — повторення 2014 року не буде, агресору не взяти ані Київ, ні Одесу, ні Харків, ні будь-яке інше місто. Не сумнівайтеся — ЗСУ абсолютно готові до відсічі і не віддадуть української землі!” — наголосив Міністр оборони України Олексій Рєзніков.

420 тисяч українських воїнів та кожен без винятку командир дивилися у вічі смерті. Командуючі видами, родами військ, командири бригад, батальйонів та рот — це фахівці своєї справи та патріоти своєї держави. Ми не віддамо ані клаптика Української землі!”, — додав Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний

Міністр оборони, у свою чергу, відзначив, що звучать вже далеко не вперше за останні півроку “оголошення” про початок широкомасштабного вторгнення Росії, і слід сприймати їх як додатковий спосіб зруйнувати наміри ворога.

"Запевняю, Збройні Сили України готові до відсічі . Ми проводимо і проводитимемо навчання. Вже зараз на полігонах по всій території нашої країни проводиться активна фаза командно-штабних навчань "Завірюха-2022". Ми постійно підвищуємо свої оборонні можливості, злагодженість підрозділів та військову майстерність. Ми створили бойові порядки та встигли в стислий термін розгорнути Сили тероборони та озброїли їх ПТРК та ПЗРК, проводимо підготовку інструкторів – операторів ПТРК Корсар та Стугна-П для навчання особового складу Сил ТрО ЗСУ. Ми посилили оборону Києва. Ми пройшли війну та належну підготовку. Тому готові зустріти ворогів і не з квітами, а зі Стінгерами, Джавелінами та NLAW. Welcome to hell!”, — заявив Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний.

Що робити зараз? Зберігати спокій, підтримувати Збройні сили та дипломатів. Саме спокій зараз є головною зброєю, яка може забезпечити нам надійний фундамент для оборони. Продовжувати звичайне життя, працювати — це забезпечувати нормальну економічну діяльність, а отже, і можливість Збройних Сил захищати країну так, як і скільки потрібно. Зберігайте спокій і на своєму рівні робіть те, що від вас залежить, щоб ми всі разом ставали сильнішими”, — підсумував Олексій Рєзніков.

 

Представник міністерства закордонних справ Олег Ніколенко на тлі інформації про ймовірний напад Росії на Україну "вже найближчими днями" закликав громадян зберігати спокій та консолідуватися.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що паніка сьогодні є найкращим другом для ворогів України. На його думку, зараз в інформполі дуже багато обговорення ймовірного вторгнення РФ в Україну. При цьому президент не виключав можливих ризиків, зазначивши, що українська сторона чудово їх усвідомлює. "Якщо у вас, чи у будь-яких людей є якась додаткова інформація щодо 100% вторгнення РФ, починаючи з 16 числа, в Україну, будь ласка, давайте нам цю інформацію", — зазначив Зеленський.

США попередили союзників у Європі, що вони побоюються нападу Росії на Україну 16 лютого. ЦРУ спільно з Пентагоном у п'ятницю поінформували федеральний уряд Німеччини та інші держави НАТО про те, що на підставі нової інформації існують побоювання, що атака на Україну може бути здійснена вже наступної середи.

Читайте також: Путін може не чекати закінчення Олімпіади для вторгнення в Україну — Блінкен

Докладніше про те, чим загрожує Європі та світу широкомасштабна війна в Україні, читайте у статті Дмитра Менделєєва "Війна у "замінованій" країні...".