UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія буде готова до ескалації ситуації на кінець січня — Резніков

Ескалація є ймовірним сценарієм, але не обов'язковим.

Росія буде готова до можливої ескалації ситуації на східному кордоні України на кінець січня, заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді міністр оборони Олексій Резніков.

"Наша розвідка аналізує всі сценарії, включно із найгіршими, вона зазначає, що ймовірність масштабної ескалації з боку Росії існує. Найімовірнішим часом досягнення готовності до ескалації буде кінець січня", - повідомив міністр.

Резніков зазначив, що ескалація є ймовірним сценарієм, але не обов'язковим, і завдання української влади відвернути його.

Раніше Washington Post писав, що Білий дім розглядає варіанти стримування російського вторгнення до України. Вашингтон вивчає формат запровадження розширених санкцій проти Москви та надання додаткової військової допомоги Києву. В адміністрації Байдена також опрацьовують можливість дистанційного спілкування президентів США та Росії для врегулювання «української кризи».

Події минулої осені свідчать, що формування нового світового порядку перейшло із концептуальної сфери в практичну стадію. І хоч як це дивно, Україна опинилася чи не в центрі цього процесу. Докладніше про подію у статті Сергія Корсунського «Натяки Путіна: навіщо Росія стягнула війська і що робити Україні».