UA / RU
Підтримати ZN.ua

РНБО ввела санкції проти компанії «Вітрина ТВ», що сприяє трансляції телеканалів РФ

Санкції запроваджено на п'ять років.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що РНБО на п'ять років ввела санкції проти компанії "Вітрина ТВ", передає "Інтерфакс-Україна". Вказана компанія сприяє трансляції російських каналів.

"Щодо санкцій, ТОВ "Вітрина ТВ", зареєстроване в м. Москва… Це компанія, яка постачає послуги для просування компаній, що знаходяться під санкціями на території нашої країни – вона надає послуги з ретрансляції російських телеканалів, які заблоковані на території нашої країни. Санкції видано на строк 5 років", – повідомив Данілов.

Також РНБО ввела санкції проти телеканалу "НАШ" . Вони також діятимуть п'ять років.

Читайте також: Підстав для евакуації держдокументів на сьогодні немає — Данілов

Телеканал працює на поширення в Україні пропаганди Кремля, залишаючись  її останнім "великим рупором". Після блокування пов’язаних із Віктором Медведчуком каналів "112 Україна", ZIK та Newsone, авдиторія "НАШого" зросла більш ніж у чотири рази.

Канал неодноразово штрафували, Нацрада з питань телебачення та радіомовлення намагалася анулювати його ліцензію. 6 січня активіст Сергій Стерненко зареєстрував петицію з вимогою припинити мовлення телеканалу "НАШ", менш як за два тижні вона зібрала 25 тисяч підписів.

Президент Володимир Зеленський поки що не відповів на петицію.

Телеканал "НАШ" розпочав роботу у 2018 році на базі каналу "Максі-ТВ", з 4 грудня 2019 року мовить під логотипом "НАШ", його засновником та власником став Євген Мураєв. У червні 2021 року Мураєв дистанціювався від медіабізнесу і передав канал його керівництву, однак продовжує впливати на його редакційну політику.