UA / RU
Підтримати ZN.ua

РНБО розглянула питання поглиблення інтеграції України в НАТО – Данілов

Секретар РНБО також розповів, які ще питання розглядалися під час засідання.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов заявив про те, що під час засідання 4 червня РНБО розглядала питання поглиблення інтеграції України в НАТО, і прийняв низку відповідних рішень, передає «Інтерфакс-Україна». За словами Данілова, ці питання обговорювалися в закритому режимі.

«Друге питання на порядку денному сьогодні було про невідкладні заходи щодо поглиблення інтеграції України в Організацію північноатлантичного договору... Питання розглядалося таємно, прийняті всі відповідні рішення, рішення приймалися одноголосно», - повідомив Данілов під час брифінгу за підсумками засідання РНБО.

Він зазначив, що перше питання стосувалося безпеки на адмінмежі з окупованим Росією Кримом, а також в Херсонській, Запорізькій, Одеській, Миколаївській і Донецькій областях.

«Питання розглядалося у режимі «секретно». Йдеться про доручення президента, яке він дав 27 квітня, перебуваючи в Херсоні, відпрацювати, зробити додаткові ситуації щодо забезпечення безпеки саме на цих територіях... Питання прийнятий одноголосно», - пояснив Данілов.

Третє питання стосувалося звіту про результати огляду загальнодержавної системи боротьби з тероризмом. За словами секретаря РНБО звіт затвердили.

Всього під час засідання Рада нацбезпеки і оборони розглянула вісім різних питань.

Читайте також: На Волині видворили з України кримінального авторитета зі списку РНБО

Після засідання 4 червня Данілов також повідомив, що сьогодні в Україні не залишилося «злодіїв в законі». За його словами, з початку року в країні їх було 34, а після рішення РНБО щодо санкцій проти них - 17.

Крім того, секретар РНБО назвали міна 20 осіб, які почали виселятися з маєтків в Конча-Заспі і Пуща-Водиці.