UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рішення Ради ЄС про санкції проти винних у насильстві в Києві залишається в дії

Єврокомісія поки не отримала офіційної інформації про підписання угоди між всіма учасниками протистояння на Україні.

Рішення Ради Євросоюзу з закордонних справ про застосування санкцій щодо осіб, винних у насильстві в Києві, залишається чинним. Про це заявила прес-секретар верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон Майя Косьянчіч.

"Прийняте рішення залишається в дії", - сказала вона, відповідаючи на питання журналістів, чи буде призупинено рішення про застосування санкцій у зв'язку з оголошенням президента України Віктора Януковича про те, що він ініціює дострокові президентські вибори і повернення до конституції 2004 року.

Косьянчіч підкреслила, що Янукович залишається невід'ємним учасником політичного діалогу в Україні. Таку заяву вона зробила, відповідаючи на запитання, чи довіряє ЄС президенту України". "Якщо ми хочемо домогтися загального компромісу, а також всеосяжного діалогу, президент Янукович є його невід'ємною частиною, ми повинні говорити з усіма політичними силами", - сказала вона.

Вона також підкреслила, що Єврокомісія поки не отримала офіційної інформації про підписання угоди між всіма учасниками протистояння на Україні. !zn