UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рішення про приєднання України до європейської системи транзиту прогнозовано приймуть у жовтні — Стефанішина

Прогнозується, що сфера телекомунікаційних послуг першою отримає режим внутрішнього ринку.

У  жовтні на саміті Україна-ЄС очікується рішення про приєднання України до європейської системи транзиту. Про це заявила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на конференції "Підсумки 6 років імплементації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС", передає "Європейська правда".

"Ми плануємо, що на саміт Україна-ЄС буде рішення про приєднання України до європейської системи транзиту. Це робота, яка вже здійснюється саме Євросоюзом як їхнє домашнє завдання", - сказала Стефанішина.

Вона нагадала, що сфера телекомунікаційних послуг першою отримає режим внутрішнього ринку. Це означає секторальну інтеграцію в Євросоюз.

Читайте також: Покликати Путіна на саміт ЄС запропонувала Меркель. Макрон її підтримав – Financial Times

Нагадаємо, 1 вересня 2017 року набула чинності Угода про асоціацію з ЄС. До цього протягом п'яти років вона працювала в тимчасовому режимі.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про те, що Україна розраховує на запуск в 2021 році процесу всеосяжного огляду досягнення цілей Угоди про асоціацію з Євросоюзом для поглиблення секторальної інтеграції . Він висловив надію, що і Європарламент, і профільний комітет, "нададуть потужну підтримку" цьому процесу.

Загальний прогрес виконання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом становить 54%.