UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рибак виключив введення НС у країні

Спікер заявив, що на жодній нараді питання про введення НС не розглядали, і він упевнений, що це не трапиться.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак відкидає можливість введення надзвичайного стану в Україні. За словами спікера, президент однозначно ставить завдання перед усіма органами влади не застосовувати жодних насильницьких дій задля вирішення проблеми.

"Я беру участь у багатьох нарадах щодо врегулювання соціально-економічної кризи, яка є в нашій державі, але Президент однозначно ставить завдання перед виконавчою владою, просить парламент, органи місцевого самоврядування не застосовувати ніяких насильницьких методів вирішення цієї проблеми... що стосується надзвичайного стану, на жодній нараді, цей питання ні на якому рівні не розглядають... я знаю точно, що ніякого надзвичайного стану не може бути. Нам треба усе зробити, щоб більше...крові не було", - сказав Рибак.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз може застосувати персональні санкції проти народних депутатів, які проголосують за введення надзвичайного стану в Україні.

Окрім цього, в.о. міністра юстиції України Олена Лукаш зазначала, що питання про введення надзвичайного стану в Україні поки не розглядають. !zn

Читайте також:

Кучма: Введення надзвичайного стану призведе до великої крові

Колесніченко готовий голосувати за НС, якщо буде указ Януковича