UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рибак: Проблема із звільненням Тимошенко та її лікуванням у Німеччині вирішиться до Вільнюського саміту

Голова Верховної Ради запевнив європейських партнерів, що на Вільнюський саміт Україна приїде готова для підписання асоціації.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак пообіцяв, що Україна вже в жовтні виконає всі умови для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, включаючи правові рішення проблеми з визволенням Юлії Тимошенко і лікуванням в Німеччині. Про це спікер заявив на європейській конференції із зовнішньої політики і безпеки, що проходила у столиці Литви Вільнюсі.

Як повідомляє ВВС Україна, несподівано в дискусіях учасників форуму тема України посіла перше місце.

Голова Верховної Ради запевнив європейських партнерів, що Україна витримає будь-який тиск з боку Росії і, незважаючи ні на що, досягне своєї мети.

ТАКОЖ: Євросоюз чекає від України "приємного сюрпризу" у справі Тимошенко

"Ми виконаємо всі умови вже в жовтні, включаючи правові рішення проблеми з звільненням Юлії Тимошенко та її лікуванням в Німеччині. Останні штрихи зараз узгоджуються з нашими європейськими партнерами. На Вільнюський саміт Україна приїде готова для підписання асоціації", - сказав Рибак.

У свою чергу, висловлюючи загальну думку держав Євросоюзу щодо тиску Росії на Україну, міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс сказав, що подібна поведінка неприпустимо і це негативно позначиться на відносинах ЄС і Росії.

"Це вплине на діалог між Росією та Європейським Союзом. Серед прагматичних чинників є ще вимір цінностей. І один з них - це вибір. Його Україна зробила. І Євросоюз більше не дозволить тиснути на неї", - попередив Росію литовський міністр.

На цей раз ЄС вирішив зміцнити свої слова конкретними справами. У Вільнюсі оголосили про створення Фонду безпеки країн Східного партнерства. Спонсорами фонду виступили відразу десять країн ЄС. Вперше в історії Європейський Союз буде фінансувати військову, енергетичну, економічну, кібернетичну та інші оборонні галузі країн, що не є членами співтовариства. !zn

Читайте також:

В опозиції нарахували 40 регіоналів, які не підтримують євроінтеграцію

Яценюк назвав євроінтеграційні законопроекти, за які готова проголосувати опозиція

Голова ЄС Ван Ромпей назвав асоціацію з Україною "історичною можливістю"