UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рибак переконаний, що незабаром блокування Ради залишаться в минулому

Спікер зазначає, що депутати стали краще працювати в парламенті, а також впевнений, що така тактика роботи, як блокування Ради, відійде на задній план.

Розпуску парламенту не буде, а блокування як метод роботи народних депутатів, піде на задній план, прогнозує голова Верховної Ради України Володимир Рибак.

"Я і тоді казав і кажу зараз: розпуску парламенту не буде. Парламент буде працювати", - сказав він.

Він підкреслив, що "мітинговщина пройшла, депутати стали ретельніше працювати в комітетах".

Спікер також зазначив, що розуміє, що на роботу парламенту на наступних сесіях буде впливати наближення президентських виборів. "Президентські вибори будуть впливати на роботу парламенту", - зазначив спікер.

За його словами, для тих, хто буде висуватися кандидатами на посаду президента України, треба буде піаритися. "Ви знаєте: є кандидати серед керівників фракцій і не тільки керівників фракцій. Їм треба буде піаритися, треба буде якось працювати. Це - реальність", - сказав спікер.

Він також зазначив, що не бачить причин, за якими надалі парламентарії могли б блокувати роботу парламенту. "Блокування, ці сутички в парламенті будуть відходити на задній план, і ми зробимо все, щоб їх не було", - зазначив спікер.

Він також сказав, що для підвищення ефективності роботи парламенту у вересні має намір затвердити графіки роботи голови Верховної Ради України та його заступників в комітетах. "Я сказав, що у вересні я встановлю графік і голови, і заступників, і ми будемо працювати у комітетах", - зазначив він.

Зазначимо, що 5 липня, Верховна Рада провела останнє засідання другої сесії сьомого скликання. Третя сесія почнеться майже через два місяці - 3 вересня.

Раніше повідомлялося про те, що кожен із законів, ухвалених під час другої сесії Верховної Ради 7-го скликання, обійшовся країні у 6 мільйонів 74 тисячі бюджетних гривень. В цілому за один пленарний день парламент приймав півтора закони, повідомив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Єфремов розкритикував опозиційні фракції за блокування роботи Ради впродовж сесії. !zn

Читайте також:

Яценюк вважає, що влада буде провокувати опозицію, щоб провести виїзне засідання

Партія регіонів підбила підсумки сесії: кожен прийнятий закон коштував українцям 6 млн гривень

Азаров закликав депутатів відмовитися від амбіцій та егоїзму заради угоди з ЄС

Азаров заявив, що блокування Ради заважає розвитку економіки