UA / RU
Підтримати ZN.ua

Резніков вірить, що на саміті у Вільнюсі оголосять про формат «Рада Україна – НАТО»

Олексій Резніков пояснив, що це означатиме для України.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що поява формату «Рада Україна – НАТО» підвищить ефективність взаємодії з Північноатлантичним Альянсом, передає Військове телебачення України. Очільник Міноборони вірить, що про створення такого формату оголосять під час саміту НАТО у Вільнюсі, запланованому на 11-12 липня.

«Тоді Україна буде на рівних сидіти за столом з членами Альянсу. В України буде право порушувати питання, включати їх до порядку денного, обговорювати, брати участь у роботі підкомісій, підкомітетів», – зазначив Резніков.

Серед переваг такого формату міністр відзначив набуття Україною права на участь у як мінімум двох щорічних засіданнях на рівні міністрів оборони країн НАТО. За словами Резнікова, це додасть набагато більше суб’єктності, що відповідно дозволить Україні бути більш ефективною у взаємодії з НАТО.

Читайте також: Шольц обіцяє Україні підтримку, гарантії безпеки, але не швидкий вступ до НАТО

Як повідомляло ZN.UA, сьогодні США проти навіть початку дискусії щодо визначення конкретних кроків на шляху до членства Української держави. За даними наших джерел, приблизно 15-18 країн - членів НАТО категорично не готові говорити про формальні кроки щодо вступу України до військово-політичного союзу. На даний момент в НАТО готові лише трансформувати Комісію Україна – НАТО у Раду Україна – НАТО. 

Детальніше у статті Володимира Кравченка «Безпека України після війни: половина громадян – за відновлення ядерного арсеналу».