UA / RU
Підтримати ZN.ua

Резніков та Ллойд провели розмову перед черговим засіданням «Рамштайн»

Очільники оборонних відомств України та США домовились підтримувати тісний зв'язок.

Міністр оборони України Олексій Резніков провів розмову зі своїм американським колегою Ллойдом Остіном, повідомили в Пентагоні. Розмова відбулася перед черговим засіданням у форматі «Рамштайн».

«Міністр оборони США Ллойд Дж. Остін III поспілкувався з міністром оборони України Олексієм Резніковим, щоб обговорити пріоритети напередодні зустрічі Контактної групи з питань оборони України (UDCG), що відбудеться цього тижня на авіабазі Рамштайн, Німеччина», - йдеться у повідомленні

У Пентагоні зазначили, що ця зустріч пройде рівно рік по тому, як Остін вперше зібрав формат «Рамштайн» для координації допомоги Україні у сфері безпеки. Зараз до Контактної групи приєдналися вже близько 50 країн, які підтримують Україну у боротьбі проти РФ.

«Обидва лідери пообіцяли підтримувати тісний контакт», – додали в Пентагоні.

Читайте також: Зеленський поділився очікуваннями від нової зустрічі "Рамштайну"

Наступна зустріч «Рамштайн» відбудеться 21 квітня. Як повідомили Військово-повітряні сили США в Європі очолити зустріч планує Міністр оборони США Ллойд Остін.

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомляв, що пріоритети для нашої сторони на зустрічі залишаться незмінними: це отримання додаткових засобів протиповітряної оборони, у тому числі бойових літаків, броньованої техніки та снарядів для важкої артилерії 155 калібру, а також засобів радіоелектронної боротьби.