UA / RU
Підтримати ZN.ua

Резніков пояснив, чому вибори в Донбасі були скасовані

Також віце-прем'єр зазначив, що вперше за 6 років війни внутрішньо переміщені особи, громадяни України, отримали право голосу на місцевих виборах.

Місцеві вибори в районах, що межують з ОРДЛО, були скасовані через неможливість забезпечити безпеку спостерігачів і виборців.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

"Я вважаю, що всі мають право голосувати, повинні мати таке право, якщо воно не несе інші ризики. Тому для мене абсолютно сумним є факт, що хтось був обмежений у своєму праві голосувати... Коли Україна запрошує представників ОБСЄ для моніторингу виборів, вона дає гарантії безпеки місії ОБСЄ. Так ось, дати гарантії безпеки всім спостерігачам ми б не змогли на тих територіях. Тому і називається місце проведення ООС, що там особливий режим. В Хорватії, яка 25 років нібито забула, що була війна, в 2019 році загинула людина, підірвавшись на міні. Гарантувати безпеку виборців і спостерігачів Україна офіційно не могла", - сказав він.

Також Резніков зазначив, що вперше за 6 років війни внутрішньо переміщені особи, громадяни України, отримали право голосу на місцевих виборах.

«Раніше цього права у них не було», - підкреслив віце-прем'єр.

Раніше в ЦВК заявили, що навесні 2021 року можуть відбутися місцеві вибори на тих територіальних громадах Донбасу, де 25 жовтня це зробити неможливо.