UA / RU
Підтримати ZN.ua

Республіканці зібрали компромат на Обаму

Республіканці зібрали на президента США Барака Обаму дані про «відвідуваність» розвідбрифінгів. За перші 1225 днів перебування при владі глава Білого дому був присутній на таких брифінгах всього лише в 43,8% випадків.

Барак Обама пропустив більше половини розвідбрифінгів, які щодня готуються для чинного президента США співробітниками ЦРУ і його власними ключовими помічниками з національної безпеки.

За підрахунками нової консервативної дослідницької організації Інститут з підзвітності уряду, за перші 1225 днів перебування при владі нинішній господар Білого дому особисто був присутній на таких брифінгах лише 536 разів, тобто в 43,8% випадків. У поточному році, зайнятому передвиборними клопотами, даний показник не дотягує і до 40%.

Ці дані навів у своїй колонці в мережевому виданні Washington Post один з її консервативних коментаторів Марк Тіссен. На думку автора, демократ Обама фактично нехтує своїми президентськими обов'язками.

Колумніст навів приклад колишнього президента-республіканця Джорджа Буша-молодшого, який «по шість днів на тиждень без всяких виключень заслуховував розвідбрифінги» у присутності віце-президента та інших найближчих радників, раз на тиждень влаштовував наради з національної безпеки в розширеному складі і до того ж ще понад сто разів запрошував аналітиків розвідки в свій робочий Овальний кабінет для співбесід з конкретних тем.

- Американські військові готували замах на Обаму

Помічники Обами на це відповідають, що той уважним чином вивчає розвіддані, що надходять до нього. А що він воліє їх читати, а не заслуховувати, - так це просто така в нього манера роботи з документами. І нічого незвичайного в цьому немає.

Республіканці, які розкопали дані про «відвідуваність» президентом брифінгів, вважають, що все одно «притиснули» свого головного внутрішньополітичного опонента. !zn

Читайте також:

У США заарештували любителя марихуани за запис у блозі: «Сьогодні ввечері вб'ю Обаму»

Обама погодився балотуватися в президенти США

Мішель Обама довела чоловіка до сліз, виступивши на з'їзді демократів