UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рекламу Януковича і Кузьміна в Washington Times оплатив американський бізнесмен Френк Абернаті

Дві статті про Україну, що вийшли в газеті Washington Times з плашечкой "на правах реклами", коштували американському бізнесмену і юристу 11,5 тисяч доларів.

Публікацію в газеті Washington Times рекламного матеріалу про зустріч президента України з американськими індіанцями і відкритого листа заступника генпрокурора Рената Кузьміна до президента США Барака Обами оплатив американський бізнесмен, юрист Френк Абернаті.

Як розповів Абернаті по телефону "Голосу Америки", за угодою з Washington Times, за розміщення трьох рекламних смуг протягом трьох місяців він заплатив 11,5 тисяч доларів.

Всього за рік Washington Times опублікувало два матеріали про Україну: у квітні у виданні "на правах реклами" вийшов відкритий лист Рената Кузьміна до Барака Обами, в якому він заявляв, що Мін'юст США заважає розслідуванню справи про вбивство Євгена Щербаня, а проти самого Кузьміна ведеться кампанія з дискредитації.

23 липня, також "на правах реклами", газета розмістила матеріал про зустріч американських індіанців з Віктором Януковичем.

- У США прорекламували зустріч Януковича з американськими індіанцями

Матеріали про Україну розміщувалися в Washington Times з посиланням на видання US-Ukraine Observer. Офіс US-Ukraine Observer знаходиться в центрі Вашингтона за престижною адресою 2300 M Street NW, неподалік Державного департаменту США.

Перший і, станом на серпень, єдиний друкований тираж журналу вийшов у США навесні. З квітня цього року саме Френк Абернаті є бізнес-директором цього видання.

Між тим сайт US-Ukraine Observer оновлюється постійно. Розміщені тут статті можна знайти в англомовній секції сайту видання The Kiev Times, яке є партнером журналу. Саме The Kiev Times запросили в Київ американських індіанців, з якими зустрічався Янукович.

За словами Абернаті, він планує регулярно видавати US-Ukraine Observer, втім, поки йому заважала висока завантаженість і закордонні подорожі.

Як передає "Голос Америки", Френк Абернаті проживає в штаті Теннессі, має бізнес в Україні і багато подорожує.

Він вважає, що в американських ЗМІ Україна висвітлюється в основному негативно.

Саме бажання покращити цей імідж він назвав однією з причин розміщення вищезазначених публікацій.

Себе Абернаті називає республіканцем. З політикою уряду США щодо України він не згоден.

Абернаті розповів, що не хотів би допустити санкцій щодо України, оскільки це призвело б до втрати коштів, вкладених у бізнес в Україні.

Френк Абернаті також підкреслив, що вів бізнес у багатьох країнах, зокрема в Африці, і, за його словами, для успіху на новому місці важливо мати хороших друзів. А для того, щоб знайти потрібних друзів, необхідно привернути до себе увагу.

В Україні, зокрема, Абернаті спілкується з Кузьміним "як з колегою". Дізнавшись про проблеми, які були у Кузьміна на початку року з Міністерством юстиції США, він вирішив підтримати свого українського приятеля. Саме тому в перший номер "US-Ukraine Observer" було включено відкритий лист Кузьміна до Барака Обами.

Washington Times є популярним і впливовим консервативним виданням. У 1982 році його заснував лідер релігійного руху Церква об'єднання (так звана Церква Муна) Мун Сон Мен. Незважаючи на неодноразові зміни власників, газета залишається наближеною до родини Муна і Церкви об'єднання.

За інформацією ЗМІ, протягом усього часу існування газета є дотаційною. Так, за підрахунками видання Columbia Journalism Review, тільки в 2002 році Мун витратив на підтримку роботи видання близько 2 мільярди долари. !zn

Читайте також:

Кабмін виділив гроші на пам'ятник жертвам Голодомору у Вашингтоні

США вже склали список українських чиновників "нон грата"

Новий посол США Джефф Пайетт представився українцям, записавши ролик про себе