UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рейтинг партії "Слуга народу" впав майже до 23%

Саме стільки українців готові віддати за партію свої голоси.

У парламентському рейтингу лідирує партія «Слуга народу», яку готові підтримати 22,7% тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором. Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 2-3 листопада.

На другому місці - партія «Опозиційна платформа - За життя», яка набрала б 17,1% голосів. якби вибори відбулися в найближчу неділю. Партія "Європейська солідарність" отримала б 15,4%, «Батьківщина» - 8%.

Партію «За майбутнє» готові підтримати 4,5% опитаних українців, «Сила і честь» - 4,3%, Радикальну партію Ляшка - 4,3%, УДАР Віталія Кличка - 3,7%, «Голос» - 3,6 %, «Свобода» - 3,5%, «партію Шарія» - 3,4%, партію «Українська стратегія Гройсмана» - 3,1%.

Рейтинг інших політичних сил становить менше 3%.

«Партія "Слуга народу" зберігає сильні позиції в південних регіонах. "Опозиційна платформа - За життя" має перевагу в південно-східних, "Батьківщина" - в центрально-західних, "Європейська солідарність" в західних і в Києві, "За майбутнє" - в західних», - йдеться в результатах дослідження.

Як зазначає група «Рейтинг», за партії «Опозиційна платформа - За життя», «Європейська Солідарність», «Голос» і «Партію Шарія» частіше голосують жителі міст. У той же час, партії «Батьківщина», «За майбутнє», Радикальна партія Ляшка мають високу підтримку серед жителів сільських територій.

Читайте також: Київ опинився на третьому місці у світовому рейтингу забруднення повітря

Нагадаємо, за даними опитування КМІС, рейтинг Володимир Зеленського також впав. На сьогодні за нього готові проголосувати 33,3% українців. За п'ятого президента Петра Порошенка віддали б свої голоси 17,3% опитаних.

Як писало ZN.UA, Банкова програла мерам війну, оголошену в розрахунку на перемогу партії влади на місцевих виборах. Договір про капітуляцію «Слуги народу» буде підписаний синхронно з оголошенням ЦВК остаточних результатів голосування. Детальніше про те, чи змінюють нові призначення точку зору Банкової на регіональну політику? Читайте в статті Інни Ведернікової "Фактор випадковості" на сайті ZN.UA.