UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рейтинг довіри до політиків очолив Зеленський – опитування

При цьому йому не довіряють більша частина громадян.

Президенту Володимиру Зеленському довіряють 38% громадян, йдеться у результатах опитування Соціологічної групи «Рейтинг». Водночас не довіряють голові державі 59% опитаних.

Про довіру до лідерки ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко заявили 27% респондентів. Водночас не довіряють їй 71% громадян.

П’ятому президенту Петру Порошенку висловили довіру 25% українців. Не довіряють ексголові держави 73% опитаних.

Співголові партії «Опозиційна платформа – За життя» Юрію Бойку довіряють 24% громадян, не довіряють 59%. При цьому 12% респондентів взагалі не знають, хто це.

Зазначимо, що згідно з попереднім опитуванням «Рейтингу» з цього приводу, рівень довіри до вказаних політиків по суті не змінився. Водночас попереднє дослідження свідчить, що діяльністю Володимира Зеленського не задоволені 65% громадян. Ще 72% не задоволені роботою Офісу президента.

Читайте також: Третина українців нізащо не погодяться голосувати за Зеленського — опитування

Дослідження провели 10-13 листопада 2021 року серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Всього опитали 2500 осіб методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0.