UA / RU
Підтримати ZN.ua

Регламентний комітет визнав обґрунтованим подання Луценка на арешт Дунаєва

Подання на Олександра Вілкула та Дмитра Колесникова не розглядали.

Парламентський комітет із питань регламенту вважає законним подання генерального прокурора про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Сергія Дунаєва, однак зазначає, що до обґрунтування є зауваження.

Відповідне рішення комітет підтримав на своєму засіданні в середу. Однак керівник комітету Павло Пинзеник озвучив деякі витяги з тексту рішення, які містять зауваження до подання. Після цього він пояснив, що в межах доказової бази, яка міститься в поданні, воно є обґрунтованим.

Раніше на засіданні комітету генпрокурор Юрій Луценко констатував, що під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури детективи Національного антикорупційного бюро України розслідують правопорушення, передбачене ст. 366-1 "незаконне збагачення".

Генпрокурор уточнив, що Дунаєв не вказав інформацію про всі корпоративні права, які належать членам його сім'ї, і юридичних осіб, кінцевим бенефіціарним власником або контролером яких він є.

"Відомості про вартість частки в статутному капіталі суб'єктів господарської діяльності відрізняється від достовірних, на думку НАБУ, на суму 168 221 916 грн", - сказав Луценко.

Як заявив генпрокурор по закінченні засідання, подання на депутатів Дмитра Колеснікова і Олександра Вілкула регламентний комітет розгляне у понеділок, 8 жовтня.

Нагадаємо, 17 вересня Луценко вніс у Верховну Раду нові подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів фракції "Опозиційний блок" Сергія Дунаєва, Олександра Вілкула та Дмитра Колеснікова.

В травні цього року Луценко вже вносив до парламенту подання на депутата від фракції "Опозиційний блок" Дмитра Колеснікова. Його звинувачували у зловживанні службовим становищем на посаді голови Агентства держмайна, яке призвело до відчуження виробничого і лабораторно-побутового корпусу ДП "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Ю. Осади" у Дніпрі.

Правда через місяць комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради повернув подання на Колеснікова з аргументацією, що комітет "позбавлений можливості розглядати ці подання". З такою ж аргументацією було відхилено подання на колегу Колеснікова Олександра Вілкула, якого підозрюють у земельних махінаціях на посаді голови Дніпропетровської ОДА в 2011-2012 роках.