UA / RU
Підтримати ZN.ua

Регламентний комітет підтримав звільнення Яременка та призначення Ясько

Напередодні "Слуга народу" підтримала кандидатуру Єлизавети Ясько на посаду очільниці міжнародного комітету.

Призначення депутатки від "Слуги народу" Єлизавети Ясько головою Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва підтримали у Комітеті з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту. Рішення ухвалене на сьогоднішньому засіданні, повідомляє "Укрінформ".

"Проєктом нашого рішення пропонується рекомендувати парламенту відкликати Богдана Яременка з посади голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва за його власною заявою, а також підтримати пропозицію депутатської фракції партії "Слуга народу" щодо обрання на цю посаду народного депутата Ясько", - сказав керівник комітету Сергій Кальченко.

2 грудня фракція "Слуга народу" підтримала кандидатуру голови постійної делегації в ПАРЄ Єлизавети Ясько на посаду очільниці "міжнародного комітету".

Єлизавета Ясько – депутатка від президентської "Слуги народу". Закінчила Школу державного управління Блаватника в Оксфордському університеті, очолювала українську спільноту в університеті, потім працювала в Міністерстві з питань діджиталізації, медіа культури і спорту Великої Британії, Українському католицькому університеті, в команді стратегічних комунікацій АП України.

У міжнародному комітеті очолює підкомітет з питань міжпарламентського співробітництва, двосторонніх і багатосторонніх відносин. З 20 вересня очолює делегацію Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Нагадаємо, 11 листопада фракція "Слуга народу" прийняла рішення переобрати голову комітету з питань зовнішньої політики. 1 листопада депутат Богдан Яременко написав заяву про складання повноважень голови міжнародного комітету після скандального листування в Раді з дівчатами легкої поведінки.

Після оприлюднення листування три парламентські фракції вимагали звільнити Яременка з посади голови комітету. Водночас голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія пропонував три варіанти вирішення ситуації: Яременко йде з посади голови комітету, йде з фракції, або добровільно складає депутатський мандат.

Згідно з регламентом, рішення про відкликання народного депутата з посади голови комітету має ухвалюватися на пленарному засіданні Верховної Ради 226-ма голосами. Заява про відкликання із зазначенням підстав має бути погоджена з фракцією, за квотою якої депутата обрали головою комітету.