UA / RU
Підтримати ZN.ua

Регіонали заявили, що питання Тимошенко можна вирішити і до, і під час, і після саміту у Вільнюсі

У Партії регіонів вважають, що всі, хто пропонує вирішити питання Тимошенко, повинні взяти участь у "його законодавчому забезпеченні".

Угоду про асоціацію між Україною та Європейським союзом буде підписано, а питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко можна вирішити і до, і під час, і після саміту Східного партнерства, який відбудеться у Вільнюсі у листопаді, вважає народний депутат фракції Партії регіонів Володимир Олійник.

"У мене хороше передчуття, що ми підпишемо цю угоду, знайдемо вирішення цього питання (питання Тимошенко). Яким буде алгоритм - це вже проблемно, тому що це може бути до саміту, це може бути під час саміту, це може бути після саміту", - сказав Олійник в ефірі "5 каналу".

При цьому він додав, що всі, хто пропонує вирішити питання Тимошенко, повинні взяти участь в "його законодавчому забезпеченні".

- Текст доповіді місії Кокса-Кваснєвського у Брюсселі

Нагадаємо, спостерігачі місії Європейського парламенту, екс-президент ЄП Пет Кокс і екс-президент Олександр Кваснєвський 4 жовтня звернулися до президента України Віктора Януковича з клопотанням про помилування Юлії Тимошенко.

Екс-прем'єр України у свою чергу заявила, що місія Європарламенту передала їй офіційну пропозицію про можливий виїзд за кордон для лікування. Тимошенко публічно прийняла цю пропозицію, враховуючи важливість для України підписання угоди з ЄС про асоціацію.

Однак 15 жовтня було продовжено на місяць мандат спостережної місії Європейського парламенту, оскільки поки не було досягнуто головної мети місії - звільнення Тимошенко.

Пізніше депутат Європарламенту від Польщі Марек Сівець повідомив, що українська влада запропонувала місії ЄП звільнити Тимошенко на наступних умовах: неучасть у президентських виборах, а також виплата штрафу в 200 мільйонів доларів. !zn

Читайте також:

Європейський депутат розповів, на яких умовах Янукович готовий відпустити Тимошенко

Доля асоціації з ЄС залежить від протистояння Януковича і Меркель, - Rzeczpospolita

Янукович розповів, коли вирішиться питання Тимошенко

У проханні Кокса і Кваснєвського про помилування Тимошенко немає ані слова про Німеччину